Wiele osób ma ogromne problemy z komponowaniem posiłków i ich urozmaiceniem. Bardzo często jest to wynikiem braku pomysłu na posiłki, ale również niechęcią do gotowania, brakiem czasu, brakiem tzw. kulinarnej wyobraźni. Dlatego też przychodzę na pomoc moim pacjentom i prowadzę indywidualne warsztaty kulinarne w zaciszu ich kuchni. Jest to dla każdego bezpieczne miejsce, nie czują się oceniani czy gorsi, jak jest to często na warsztatach w szkołach gotowania. Luźna atmosfera naszego spotkania pozwala na rozwinięcie skrzydeł, rozwianie wszelkich wątpliwości. Podczas takiego spotkania rozmawiamy w jaki sposób nauczyć się bardziej zaplanowanego, ale również spontanicznego szykowania posiłków. Pokazuję jak w prosty, szybki sposób ugotować coś smacznego, zdrowego, taniego i ograniczyć kupowanie tzw. gotowców. Uczę w jaki sposób używać ziół i przypraw. Oprócz gotowania, przez cały czas trwania spotkania rozmawiamy o właściwościach zdrowotnych żywności i indywidualnych zaleceniach dla pacjenta. Osoba otrzymuje jedynie listę zakupów, potrawy dobieram pod preferencje pacjenta, ale są one niespodzianką.