Przez siedem lat pracowała w Instytucie Żywności i Żywienia. Obecnie prowadzi własny gabinet. Pomaga osobom z problemem nadwagi i otyłości, cierpiącym na choroby dietozależne, między innymi:
- insulinooporność,
- Hashimoto,
- niedoczynność tarczycy,
- choroby stawów,
- zaburzenia lipidowe,
- osteoporoza,
- choroby jelit
oraz będącym na dietach alternatywnych (ze szczególnym uwzględnieniem diet roślinnych).
Prowadzi również szkolenia dla dietetyków i lekarzy oraz wykłady dla dzieci, rodziców i osób starszych. Współpracuje z Narodowym Programem Zdrowia i przy realizacji kampanii społecznych. Bierze udział w programach i projektach naukowo- badawczych.
Przekazuje wiedzę żywieniową również poprzez liczne wystąpienia telewizyjne, i radiowe oraz pisanie artykułów naukowych i popularnonaukowych.
Autorka artykułów naukowych i popularnonaukowych, autorka lub współautorka cenionych książek o odżywianiu.